Home » Beweegkuur

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) – De BEWEEGKUUR

Wil jij ook werken aan een gezonde leefstijl? Bij ons kun je nu in Stadskanaal, Hoogezand, Ter Apel en in Grootegast terecht voor een leefstijlprogramma wat volledig vergoed wordt door je verzekering.*

*Vraag bij je eigen verzekering na welk programma er wordt vergoed en welke voorwaarden er eventueel zijn. Menzis en VGZ verzekerden kunnen zonder voorwaarden terecht.

Wat is de GLI?

De GLI is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. In deze interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De BeweegKuur is een programma van twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. De BeweegKuur wordt uitgevoerd door lokale zorgprofessionals die u begeleiden.

Deze zorgprofessionals zijn:

  • Uw huisarts
  • Een leefstijlcoach
  • Een fysiotherapeut of beweegprofessional
  • Een Diëtist
  • Een buurtsportcoach
  • Lokale sport- en beweegaanbieders

Programma

Sessies 1e jaar BeweegKuur-GLI

Huisartsenpraktijk:
Selectie en werving
Doorverwijzing

Leefstijlcoach:
1x intake en doorverwijzing van 30 minuten
7x 30 minuten begeleiding en follow up

Beweegprofessional/ Fysiotherapeut:
1x individueel beweegplan
2x 60 minuten groepsbijeenkomst

Voedingsprofessional/ diëtist:
1x individueel voedingsplan van 30 minuten
3x 60 minuten groepsbijeenkomst

Sessies 2e jaar BeweegKuur-GLI

Leefstijlcoach:
5x 30 minuten begeleiding en follow up

Voedingsprofessional/ Diëtist:
3x 60 minuten groepsbijeenkomst

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. U start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in u leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar uw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe u deze aanpassingen kan volhouden.

Vergoeding verzekering

Vanaf 2020 wordt de GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via een huisarts

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: www.huisvoorbeweging.nl