Home » SLIMMER

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) – SLIMMER

Sinds maart 2023 biedt Previtas de GLI SLIMMER aan. Bij ons kun je nu in Stadskanaal en Surhuisterveen terecht voor dit leefstijlprogramma wat volledig vergoed wordt door je verzekering.

Het is bij SLIMMER niet mogelijk om het hele jaar door in te stappen. Dit hangt af van de aanmeldingen en de capaciteit van de beweegruimtes. Het is daarom mogelijk dat je op de wachtlijst wordt geplaatst. We kunnen je hier alles over vertellen bij je aanmelding. Zorg voor een geldige verwijzing via VIPlive via je huisarts.

*Vergoeding wordt gegeven aan iedereen met een BMI boven de 30. Of bij een BMI boven 25 met bepaalde klachten.

Wat is de GLI?

De GLI is een gecombineerde leefstijl interventie met als doel gezonder worden.In deze interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal.

Wat houdt de GLI SLIMMER in?De gecombineerde leefstijl interventie is een programma dat twee jaar duurt. In dit tijdsbesprek krijgt je advies en begeleiding van een fysiotherapeut, diëtist en leefstijlcoach.

  • Voorafgaand aan het programma heb je een intakegesprek met de diëtist. Zij vertelt je wat het programma inhoudt, doet een lichaamsmeeting en geeft waar mogelijk wat voedingsadviezen mee.
  • In het eerste half jaar word je intensief begeleid. Je hebt wekelijks een bijeenkomt met de fysiotherapeut waarbij er verschillende oefeningen worden gedaan.
  • De diëtist zie je na de intake nog 3-5 keer terug in het eerste half jaar.

In de laatste anderhalf jaar van dit programma zal het contact iets minder intensief zijn. Je hebt dan vier individuele consulten met je leefstijlcoach. Dit kan de diëtist-leefstijlcoach of de fysiotherapeut-leefstijlcoach zijn. Daarnaast zie je de groep waarmee je in het eerst half jaar elke week hebt bewogen nog een aantal keer terug zijn in groepsbijeenkomsten over je gezonde leefstijl en het behouden hiervan.

Wie zijn er betrokken bij het SLIMMER programma:

  • De huisarts of Praktijkondersteuner

  • Een leefstijlcoach
  • Een Diëtist
  • Een fysiotherapeut

  • Een buurtsportcoach
  • Lokale sport- en beweegaanbieders

Programma

BeweegKuur-SLIMMER 2 jaar

Huisartsenpraktijk:
Selectie en werving
Doorverwijzing

Diëtist:
1x individuele intake van 45 minuten
3-5 individuele sessies van 30 min

Beweegprofessional/ Fysiotherapeut:
6 maanden wekelijks sporten in de groep

Leefstijlcoach:
4 individuele sessies van 30 minuten

Gedurende 2 jaar volg je groepsbijeenkomsten door diëtist en leefstijlcoach

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Je start met een intake bij die dietist/leefstijlcoach. Zij kijkt naar je huidige leefstijl en maakt samen met jou een plan om in je leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna ga je wekelijks met je fysiotherapeut in de groep oefenen en werk je samen toe naar een vorm van bewegen of sporten wat je kunt volhouden, alleen of met je groep. De diëtist kijkt naar je huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe je deze aanpassingen kunt volhouden.

Vergoeding verzekering

Vanaf 2020 wordt de GLI volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via je huisarts via VIPlive.

Meer informatie & aanmelden

Kijk voor meer informatie op: www.nogslimmer.nl

Aanmelden kan direct bij ons via 0503053033. Je hebt nog wel steeds een verwijzing nodig van je huisarts.