Home » Kidslife

Kidslife

De kinderdiëtisten van Previtas zijn betrokken bij KidsLife. Kidslife is een programma waar kinderen met overgewicht van 6-18 jaar voor onbepaalde tijd aan kunnen deelnemen. Gedurende dit programma worden zij begeleid door en kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist, maatschappelijk werker en een sportcoach. Per kind bekijken we samen op welk vlak er behoefte is aan zorg en samen werken we zo aan een gezond gewicht.
Op de website van Kidslife kun je nog veel meer lezen over de inhoud van het programma en de locaties waar dit aangeboden wordt. https://www.kidslifedrenthe.nl/
Op reis met Hap en Snap.
Onze kinderdiëtisten maken onder andere gebruik van de methode van de Kinderdieetcreatie. Dit is een methode waarin het kind zelf op speelse wijze meer leert over gezonde voeding. Zo heeft ieder kind een eigen werkmapje waarin verschillende opdrachten staan die hij thuis kan uitvoeren. Tijdens de consulten bespreken we deze samen en gaan we op reis naar een gezond gewicht. Wil je meer weten over deze methode? Bekijk dan het filmpje of neem contact op met één van onze kinderdiëtisten.