Home » Voel je goed!

Voel je goed!

Veel mensen in Nederland, maar liefst 1 op de 6 mensen! hebben moeite met lezen en schrijven. Daarom is het soms ook lastig om informatie over een gezonde leefstijl goed te begrijpen of toe te passen. In deze video hoor je mensen vertellen wat laaggeletterdheid betekent voor hun gezondheid.

Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heb je dan ook beperkte digitale vaardigheden. Dan vind je bijvoorbeeld omgaan met een computer of een smartphone lastig. Niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen heeft gevolgen. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een baan of hebt minder grip op je geldzaken. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving.

In de cursus Voel je Goed krijg je in 20 lessen van een vrijwilliger allerlei informatie over gezonde voeding en bewegen. En je krijgt advies van de diëtist. De cursus en het advies zijn in kleine groepen en is helemaal gratis. Vind je lezen en schrijven lastig of ken je iemand die hier moeite mee heeft? Laat het ons weten of kijk eerst het filmpje als je meer wilt weten. Opgeven kan ook via martine@previtas.nl of 06 19 89 13 31

Je kunt de cursus Voel je Goed! momenteel bij ons volgen in Ter Apel, Stadskanaal, Emmen en Grootegast.

Let op: 18 januari 2024 start een nieuwe Voel je Goed! groep in Groningen.