Home » GLI – Gecombineerde leefstijlinterventie

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Een gezonde leefstijl, je hoort het overal en we weten ook dat dit belangrijk is. Maar hoe doe je dit nu? Of in veel gevallen beter gezegd; hoe houdt je dit nu vol?  Sinds 2019 is er de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Kort gezegd de GLI.

Het programma is bedoeld voor mensen met overgewicht en speciaal gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het 2-jarige GLI programma wordt gegeven door onze diëtisten, die ook de titel leefstijlcoach hebben. Daarnaast werken we samen met fysiotherapeuten, beweegaanbieders, buurtsportcoaches en lokale welzijnsteams. We werken ook nauw samen met de huisartsenpraktijken in onze regio.

Het doel van de GLI is om door (kleine) aanpassingen in je leefstijl gezonder te worden en gewicht te verliezen. We doen dit door bijvoorbeeld je kennis te vergroten over bepaalde onderwerpen, maar ook in veel gevallen door coaching op vaardigheden om de kennis (die je misschien al hebt) toe te kunnen passen en vol te kunnen houden. Uiteindelijk willen we dat je meer gezonde jaren en chronische ziektes voorkomen of uitstellen.

Wil jij ook werken aan een gezondere leefstijl? Bij ons kun je op veel van onze locaties terecht voor een GLI: Surhuisterveen, Grootegast, Groningen, Eelde-Paterswolde, Stadskanaal, Hoogezand en Ter Apel terecht.

We starten op de meeste plekken het hele jaar door nieuwe groepen dus aanmelden kan altijd. Zorg voor een geldige verwijzing via VIPlive.

*Vergoeding wordt gegeven aan iedereen met een BMI boven de 30. Of bij een BMI boven 25 met bepaalde klachten.

Welke GLI’s zijn er?

Een GLI duurt altijd 2 jaar. Tijdens het intakegesprek wordt uitgelegd wat het programma precies inhoudt, maar wordt voor in overleg met jou gesproken wat jouw motivatie is om deel te willen nemen.

Wij bieden momenteel 2 programma’s aan; De Beweegkuur & SLIMMER, maar wat is nu het verschil tussen beide programma’s?

In het overzicht in de PDF GLI verschillen vind je de verschillen tussen de 2 programma’s. Overleg met je huisarts of neem contact met ons op om te kijken naar het programma wat het beste bij jou past. We hebben in dit voorbeeld de verschillen voor je op een rijtje gezet.

SLIMMER wordt aangeboden op onze locaties in Surhuisterveen en Stadskanaal. De Beweegkuur wordt aangeboden in Stadskanaal, Grootegast, Groningen, Eelde-Paterswolde, Hoogezand en Ter Apel.

Wil je meer weten of je direct aanmelden voor 1 van de programma’s? Neem dan contact met ons op!