Home » CVA Nazorg

CVA Nazorg programma

Onze diëtisten werken sinds 1 januari 2022 mee in interdisciplinaire programma ‘CVA Nazorg van het PCRR. Het programma is een eerstelijns interdisciplinair revalidatietraject aan voor patiënten die een CVA1, ook wel beroerte, hebben doorgemaakt. Dit revalidatietraject bestaat uit een samenwerking tussen fysiotherapie, Ergotherapie Haren, Previtas (diëtetiek), Logopedie Centrum Groningenen Piece of Mind (psychologie). Samen kijken wij,  met de patiënt, naar wat er nodig is om te werken aan een zo optimaal mogelijk herstel. Hierbij stellen wij de persoonlijke doelen en de mogelijkheden van de patiënt centraal.

Dit interdisciplinaire revalidatietraject is geschikt voor patiënten in verschillende fases na het CVA:

De revalidatie fase (tot zes maanden na het CVA): In deze fase ondersteunen wij een zo snel mogelijke terugkeer naar de eigen woonomgeving. Op deze manier kunnen patiënten in een veilige en vertrouwde omgeving werken aan hun herstel om zo hun dagelijkse activiteiten weer te kunnen oppakken binnen de eigen mogelijkheden.

De chronische fase (vanaf zes maanden na het CVA): Als op later moment problemen worden ervaren in het dagelijks functioneren van de patiënt, kunnen wij samen met de patiënt zoeken naar mogelijkheden om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met het PCRR. Verwijzers kunnen de verwijsmogelijkheden hier vinden.