Home » PS food & lifestyle » Ervaringsverhalen » Ervaringsverhaal van Gijs

Ervaringsverhaal van Gijs Bos

Sinds de middelbare school ben ik altijd al aan de zware kant geweest en sinds het einde van mijn middelbare school had ik echt overgewicht. Dit heeft mij altijd wel wat gedaan, maar ik kon het ook altijd wel snel naast me neer leggen. Ik ben een echte levensgenieter die leeft in het moment.

Per toeval kwam ik er via een test achter dat mijn bloeddruk veel te hoog is. Via de huisarts kwam ik in de malle molen van allerlei onderzoeken in het ziekenhuis om te bepalen waar mijn hoge bloeddruk vandaan kwam. Ik herinner me nog een dag dat ik alleen in het ziekenhuis was en van afdeling naar afdeling moest gaan om allerlei onderzoeken te doen. Uiteindelijk kwam uit de onderzoeken niets, maar ik merkte dat dit voor mijzelf een omslagpunt was. Ik wist dat er iets moest veranderen. Ik wil graag gezonder gaan leven!

Moeilijk vol te houden

Om een gezond eetpatroon aan te leren, had ik al eerder meerdere diëten geprobeerd. Maar het effect van het dieet was minimaal en van korte duur. Zo’n dieet hield vaak in dat ik niet veel meer mocht eten. Dit was voor een maand best goed vol te houden, maar daarna had ik de motivatie niet meer om dit te blijven volhouden. Ik kwam dan snel weer veel kilo’s aan, meer dan voorheen. Zo werd ik alsmaar zwaarder en zwaarder.

Via mijn werkgever kwam ik uit bij een PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt, Jeanine van Previtas. De begeleiding van Jeanine was erg prettig. Ze luisterde naar de vraag die ik had en paste daarop haar behandeling aan naar wat voor mij prettig was. Ze heeft er eerst voor gezorgd dat ik me bewust werd van wat en hoeveel ik op een dag eigenlijk at. Vervolgens kwamen we uit bij het PS. food & lifestyle programma. En zo leerde ik mijn levens- en eetpatroon aan te passen.

PS. food & lifestyle programma

PS. food & lifestyle is eigenlijk het dieet dat ik had willen hebben, toen ik begon met diëten. Zes eetmomenten op een dag, waarbij het eten dat je mag eten ook nog eens lekker is. Ik had eerder het gevoel dat ik meer mocht eten, dan ik voorheen at. Daarnaast is het assortiment producten van PS. food & lifestyle heel uitgebreid. Je kunt kiezen uit alledaagse producten zoals crackers, rijst, wraps en muesli. Maar er zijn ook heerlijke alternatieven voor iets lekkers, zoals chips, chocoladerepen en croissantjes. Velen geloven me meestal niet als ik vertel dat ik dat mag eten.

Jeanine heeft me altijd veel uitleg gegeven over een koolhydraatarm en eiwitrijk eetpatroon en wat dat in je lichaam doet. Daarnaast vond ik het erg fijn dat ik wekelijks bij haar langs ging om mijn voortgang en vragen te bespreken. Dat werkte motiverend. Ze gaf me goede tips en dat heeft uiteindelijk tot een super resultaat geleidt!

Stabiel

Het is nu een aantal maanden geleden dat ik mijn doel heb bereikt, en ik merk dat ik het jaar nabegeleiding van mijn coach erg fijn vind om in balans te blijven. Dit komt ook doordat ik nu goed weet waar ik op moet letten met betrekking tot eten en bewegen.

Jeanine
Coach van Gijs

Persoonlijk kennismaken?

Samen met jou bekijken wij graag of het PS. food & lifestyle programma ook iets voor jou is. Neem dus vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!