Op dit moment hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder in ons land moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, heb je bijvoorbeeld meer moeite met straatnaamborden lezen of reizen met openbaar vervoer. Maar denk bijvoorbeeld ook aan problemen met het begrijpen van informatie over gezonde voeding.

Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. En laaggeletterden schamen zich om het zelf te zeggen. Daardoor heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect.
Stichting Lezen en Schrijven biedt diverse projecten, campagnes en lesmaterialen om laaggeletterdheid aan te pakken. Een van die projecten is Voel je Goed!

Sinds enkele jaren begeleiden wij de cliënten die deelnemen aan het project Voel je Goed!

Hoe werkt Voel je goed!?

Een lokale projectleider promoot Voel je goed! lokaal, werft deelnemers en helpt anderen daarbij (diëtist, buurtsportcoach, praktijkondersteuner, sociaal cultureel werker, taaldocent, klantmanager, etc.).
Een vrijwilligerscoördinator werft en schoolt vrijwilligers en koppelt groepjes van 4-6 deelnemers aan een getrainde vrijwilliger. De groepjes krijgen 20 wekelijkse lessen van drie uur in de buurt, die parallel lopen aan de consulten van de diëtist.
Wij geven als persoonlijke dieetadviezen in eenvoudige taal + een supermarkttour.

Meer weten?

Wil je meer weten over gezonde voeding? En heb je moeite met lezen en schrijven? Misschien is ‘Voel je goed’ dan iets voor jou!
Door beter leren lezen en schrijven, leer je gezonde keuzes te maken!

Binnenkort starten we in Groningen en in Drachten een nieuwe groep. Aanmelden kan nog! Via 0502053033, vraag naar Jeanine Drent; jeanine.drent@previtas.nl

En… het is GRATIS!

Deel dit bericht